Доступність посилання

ТОП новини

Польські військові навчатимуть українських – генерал Пацек


@shutterstock
@shutterstock

Польські військові проведуть навчання для українських офіцерів, повідомляє генерал Боґуслав Пацек з Міністерства оборони Польщі.

«Польща позитивно відповість на прохання української сторони і надасть їй допомогу щодо навчання молодшого офіцерського складу», – написав Пацек у середу, 25 лютого, на своїй сторінці у Twitter.

За його словами, вже упродовж кількох місяців Польща бере участь у реформі військового навчання в Україні. До цього процесу, пише Пацек, задіяні 5 польських військових вишів та кілька десятків експертів.

«Збройні сили Польщі візьмуть участь у реформі системи навчання офіцерів в Україні», – наголосив генерал Пацек, який щойно повернувся з України, де відвідав два центри навчання офіцерів – у Яворові та Десні.

24 лютого британський прем’єр-міністр Дейвід Камерон повідомив, що Британія розпочне спільну піхотну програму з Україною, а британські силовики надаватимуть консультації українським. За словами міністра оборони Британії Майкла Фаллона, це почнеться з середини березня.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого. Але ці домовленості постійно порушуються. Проросійські сепаратисти і війська Росії продовжили наступ на Дебальцеве і змусили українські війська відступити. Росія стверджує, що не зв’язана ніякими зобов’язаннями за мінськими домовленостями, а є лише їхнім «гарантом», а не учасником.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. У свою чергу Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія лише зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG