Доступність посилання

ТОП новини

ПА ОБСЄ заявляє про небажання Росії вплинути на сепаратистів


Машина СММ ОБСЄ на Донбасі (ілюстраційне фото)
Машина СММ ОБСЄ на Донбасі (ілюстраційне фото)

Сепаратисти перешкоджають роботі спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, заявив голова Парламентської асамблеї цієї організації Ілкка Канерва.

«Я дуже занепокоєний, що сепаратисти продовжують відмовляти у необмеженому, безпечному доступі спостерігачам ОБСЄ до всієї території і порушують мінський пакет домовленостей. Я також занепокоєний очевидним небажанням Росії публічно наполягти, щоб сепаратисти негайно надали доступ спостерігачам ОБСЄ, припинили порушувати припинення вогню і відвели важке озброєння», – йдеться у заяві Канерви, опублікованій у середу, 25 лютого.

24 лютого голова СММ ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан заявив, що сторони конфлікту на Донбасі досі не надали інформації про їхнє важке озброєння та плани його відведення, про що тристороння контактна група домовилася у Мінську.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого. Але ці домовленості постійно порушуються. Проросійські сепаратисти і війська Росії продовжили наступ на Дебальцеве і змусили українські війська відступити. Росія стверджує, що не зв’язана ніякими зобов’язаннями за мінськими домовленостями, а є лише їхнім «гарантом», а не учасником.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. У свою чергу Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія лише зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG