Доступність посилання

ТОП новини

Грузинські студенти записали звернення на підтримку України


Грузинські студенти записали відеозвернення до українців, в якому висловлюють свою підтримку і солідарність з народом України.

Відео «Студентське ні окупації» було опубліковано на каналі Вільного університету Тбілісі.

У ролику студенти згадують силове приєднання Грузії СРСР у 1921 році, Голодомор 1932-33 років в Україні, репресії 1930-х і обіцяють не забути про мільйонні жертви радянського режиму.

«Наш спільний ворог багато разів довів, що мир у світі під загрозою. Загроза миру була ще до нашого народження і все ще залишається», – йдеться у зверненні.

Студенти дякують Україні за підтримку під час російського вторгнення в Грузію в 2008 році. Вони висловлюють солідарність з Україною, яка також зазнає агресії з боку Росії.

«Зараз у вас війна. І коли ви на війні, ми не можемо жити в мирі», – заявили студенти.

13 лютого студенти російських вишів із Москви і Санкт-Петербурга записали відеозвернення до студентів України. У ньому студенти з Росії стверджують, що їм соромно за дії їхньої влади щодо сусідньої держави.

Наприкінці січня у мережі з’явилось відео, в якому українські студенти закликали однолітків у сусідній державі перевіряти інформацію у російських медіа. У записі відео взяли участь пересічні студенти київських вишів. Незадовго після цього з’явився відеоролик, який записали у відповідь російські студенти з прокремлівської організації «Сеть», в якому вони стверджували, що в Україні йде громадянська війна, розповідали про «антиконституційний переворот» і «демократичні вибори в Криму під захистом ввічливих людей».

XS
SM
MD
LG