Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: «казаки» наполягали на супроводі спостерігачів місії


«Казаки», які контролюють Свердловськ Луганської області, наполягали на супроводі спостерігачів ОБСЄ. Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні за 25 лютого.

«Лідер «казаків» з підконтрольного «ЛНР» Свердловська (85 кілометрів на південний схід від Луганська) розповів СММ про плани запровадити «митний режим» «ЛНР» на пункті пропуску, який наразі контролюється угрупованням «казаків». Лідер «казаків» наполягав на супроводі СММ на території, яку вони контролюють і сказав, що СММ повинна його інформувати перед в’їздом на цю територію», – мовиться у звіті СММ ОБСЄ.

Учора, 25 лютого, голова Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілкка Канерва заявив, що сепаратисти перешкоджають роботі спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Він також заявив про небажання Росії вплинути на сепаратистів.

24 лютого голова СММ ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан повідомив, що сторони конфлікту на Донбасі досі не надали інформації про їхнє важке озброєння та плани його відведення, про що тристороння контактна група домовилася у Мінську.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого. Але ці домовленості постійно порушуються. Проросійські сепаратисти і війська Росії продовжили наступ на Дебальцеве і змусили українські війська відступити. Росія стверджує, що не зв’язана ніякими зобов’язаннями за мінськими домовленостями, а є лише їхнім «гарантом», а не учасником.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. У свою чергу Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія лише зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG