Доступність посилання

ТОП новини

Савченко відповіла Джемілєву, що не припинить голодування, і назвала його прикладом


Надія Савченко
Надія Савченко

Українська льотчиця Надія Савченко, яку утримують у російському СІЗО, відповіла на звернення лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, який закликав її припинити голодування.

«Шановний Мустафо, свого часу Ви зробили подвиг для свого народу, голодувавши у в’язниці 303 дні! Якби не Ваш вчинок, можливо, Ваш народ ніколи б не зміг повернутися на свою землю. У мене є гідний приклад – це Ви! Я ще не так довго голодую, але витримаю стільки, скільки буде потрібно, щоб і мій народ мав право бути українцями на Українській Землі, жити правдиво, чесно і по совісті, самим вирішувати свою долю!» – мовиться у листі Савченко Джемілєву, опублікованому на сторінці уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу у Facebook.

24 лютого Мустафа Джемілєв звернувся до Надії Савченко з проханням припинити голодування.

«Надю, доню, вже немає сенсу продовжувати голодування. Росія не та країна, де є гуманні принципи. Ми в Україні тебе обов’язково врятуємо, але іншими способами», – зазначив Джемілєв.

25 лютого Московський міський суд залишив у силі рішення Басманного суду Москви, який продовжив арешт Савченко до 13 травня. Тоді під час засідання Савченко заявила, що «до наступного суду я можу й не дожити».

У грудні Надія Савченко розпочала голодування і продовжує його дотепер. 19 лютого захист льотчиці повідомив, що вона відмовилася навіть від ін’єкцій глюкози. 26 лютого – 76-й день голодування Савченко.

XS
SM
MD
LG