Доступність посилання

ТОП новини

У Криму суд відхилив апеляцію щодо арешту заступника голови Меджлісу


Ахтем Чийгоз
Ахтем Чийгоз

Верховний суд Криму відмовився задовольнити апеляційну скаргу на арешт заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, Ахтема Чийгоза залишили під вартою до 19 травня.

Про це проекту Радіо Свобода сайту Крим.Реалії повідомив заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

За його словами, Чийгоз на засіданні суду не був присутній.

«Він сам написав клопотання про те, що у зв’язку з станом здоров’я дозволити йому не бути присутнім на суді», – повідомив Джелял.

Він зазначив, що Меджліс наголошує на абсурдності звинувачень щодо Ахтема Чийгоза та інших людей, які проходять по цій справі і вимагатиме їх звільнення.

«Розглядаються різні варіанти, як це робити, починаючи з інформаційної кампанії і закінчуючи зверненнями в ті чи інші міжнародні державні структури», – розповів Джелял.

29 січня затримали заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. Як заявив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, Чийгоз затриманий «за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях». За його словами, йдеться про події 26 лютого 2014 року, коли тривала акція протесту за участю Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі, біля будівлі кримського парламенту.

Київський районний суд Сімферополя заарештував Чийгоза до 19 лютого 2015 року, потім арешт продовжили до 19 травня.

Генеральна прокуратура України розпочала провадження за фактом незаконного позбавлення волі Чийгоза.

У рамках розслідування «справи 26 лютого» правоохоронці також затримали ще одного учасника мітингу Ескендера Кантемірова.

26 лютого 2014 року біля кримського парламенту зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і «Русского единства». Тоді між учасниками мітингів виникли сутички.

XS
SM
MD
LG