Доступність посилання

ТОП новини

Лойко про обмеження роботи російських ЗМІ: «однозначно, це неправильно»


Сергій Лойко
Сергій Лойко

Автор фотопортретів захисників Донецького аеропорту, кореспондент Los Angeles Times Сергій Лойко називає неправильним рішення української влади про обмеження роботи журналістів деяких російських ЗМІ.

«Однозначно, неправильно. Хай дурість кожного буде помітною. Проти брехні, проти заборон, проти зрад, проти підлості не можна боротися тими ж методами. Треба боротися лише об’єктивністю та правдою. Треба бути вищими за це. Тому що дві брехні не створять однієї правди. Опускаючись до того, щоб забороняти цим журналістам працювати в країні – це неповага до себе», – сказав Лойко Радіо Свобода.

Коментуючи в ефірі програми «Ми разом» затримання двох російських журналістів, Сергій Лойко порадив СБУ «впіймати, краще, не двох російських журналістів, а двох російських шпигунів. Ось це було б корисно».

12 лютого Верховна Рада призупинила акредитацію російських ЗМІ для роботи в державних органах України. Служба безпеки України склала список із понад 100 російських ЗМІ, акредитація яких тимчасово припинена.

25 лютого СБУ затримала в Києві двох журналістів російських каналів НТВ і ОРТ. Для них, як повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, протягом наступних п’яти років діятиме заборона на в’їзд в Україну.

ОБСЄ назвала такі кроки української влади «надмірними».

XS
SM
MD
LG