Доступність посилання

ТОП новини

На акції 1 березня в Москві сформують колону на підтримку Савченко


Колону на підтримку Надії Савченко сформують у неділю, 1 березня, на акції опозиції у центрі Москви. Про це у «Твіттері» повідомляє адвокат української льотчиці і народного депутата Марк Фейгін.

За їхніми словами, о 15:00 за московським часом у неділю колона рушить від Словʼянської площі у центрі Москви разом із тими, хто прийде вшанувати памʼять російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Раніше цього тижня Надія Савченко у письмовому зверненні попросила підтримати її на акції 1 березня.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Наприкінці червня сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

13 грудня 2014 року Надія Савченко розпочала голодування. 19 лютого захист льотчиці повідомив, що вона відмовилася навіть від ін'єкцій глюкози. Адвокати Савченко кажуть, що її стан погіршується.

XS
SM
MD
LG