Доступність посилання

ТОП новини

За життя Савченко моляться представники різних конфесій


Надія Савченко, 10 лютого 2015 року
Надія Савченко, 10 лютого 2015 року

За життя і здоров’я Надії Савченко, яка голодує вже 79-й день, на Софійській площі у Києві 1 березня моляться представники різних конфесій. Загальна молитва розпочалася о 13:00.

Як повідомив народний депутат від фракції «Батьківщина" Іван Крулько, у цей день не тільки відбудуться

Акції з метою привернення уваги до порушення прав людини в Російській Федерації та на підтримку незаконно утримуваних у цій країні в’язнів відбуваються в Києві, інших містах України та світу.

Надія Савченко у своєму зверненні, оприлюдненому її адвокатом Марком Фейгіним, закликала підтримати її й Україну на опозиційному марші 1 березня.

«Українці вже показали світові приклад Революції Гідності і як боротися зі злочинною владою. А зараз мені та й всій Україні доводиться боротися ще й зі злочинною владою сусіда! Побажайте мені й Україні успіху в цьому нерівному бою своєю підтримкою в акції 1 березня 2015 року», – написала вона.

Сьогодні в Москві мав відбутися опозиційний «Антикризовий марш», учасники якого планували виступити і на підтримку ув’язненої в Росії Савченко. Після убивства опозиційного політика Бориса Нємцова організатори присвятили свою акцію пам’яті загиблого. В ці хвилини учасники жалобної ходи збираються на Слов’янській площі, звідки планують рушити майже до стін Кремля, до місця загибелі Нємцова.

25 лютого Московський міський суд залишив у силі рішення Басманного суду Москви, який продовжив арешт Надії Савченко до 13 травня. Тоді під час засідання Савченко заявила, що «до наступного суду я можу й не дожити».

26 лютого із закликом негайно звільнити Надію Савченко з гуманітарних міркувань до Росії звернувся Євросоюз. Там нагадали, що Москва несе відповідальність за стан здоров’я української льотчиці.

Фотогалерею «Військовополонена Надія Савченко»

XS
SM
MD
LG