Доступність посилання

ТОП новини

Керрі і Лавров зустрілися в Женеві у закритому режимі


Сергій Лавров (л) і Джон Керрі у Женеві, 2 березня 2015 року
Сергій Лавров (л) і Джон Керрі у Женеві, 2 березня 2015 року

Держсекретар США Джон Керрі провів переговори з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Женеві на тлі напруження через конфлікт на сході України і вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Зустріч відбувалася в закритому режимі в кулуарах Ради з прав людини ООН. Керрі і Лавров потисли руки, але не робили ніяких заяв перед початком переговорів.

Головними темами переговорів мали бути ситуація на сході України і вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Раніше держсекретар США заявив, що шокований і засмучений звісткою про «жорстоке вбивство» колишнього віце-прем’єра Росії Бориса Нємцова в центрі Москви.

За словами Керрі, Нємцов прагнув реформувати і відкрити Росію, а також надати російському народу більше впливу на життя своєї країни. Його відсутність буде глибоко відчуватися в Росії і в усьому світі, йдеться в заяві держсекретаря.

Бориса Нємцова застрелили невідомі пізно ввечері 27 лютого. 1 березня в центрі Москви вшанувати пам’ять політика вийшли десятки тисяч людей.

В Україні військові і бойовики заявили про відведення важкого озброєння від лінії зіткнення. Водночас силовими звинуватили бойовиків у тому, що вони використовують перемир’я для перегрупування сил і підготовки нових нападів.

Мирна угода, укладена 12 лютого в Мінську, передбачає припинення вогню на сході України, відведення важкого озброєння, обмін заручниками. Жодне з положень домовленостей досі повністю не виконане.

За останніми даними ООН, внаслідок конфлікту на Донбасі від квітня минулого року загинули понад шість тисяч людей.

XS
SM
MD
LG