Доступність посилання

ТОП новини

Гончаренко: я своїх претензій до МВС Росії не відкликав, суд буде


Олексій Гончаренко
Олексій Гончаренко

Народний депутат України від «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко заявляє, що не відмовляється від своїх претензій до МВС Росії. Про це він написав у себе на сторінці у Facebook.

За словами Гончаренка, він 1 березня подав заяву на неправомірні дії російських правоохоронців щодо нього, «починаючи від побиття співробітниками поліції і закінчуючи недопуском лікаря і адвоката».

«І суд буде. Над цією системою, яка вбиває найкращих синів і дочок і України, і Росії», – написав Гончаренко.

Раніше адвокат Гончаренка Марк Фейгін заявив, що суду в справі народного депутата, затриманого в Росії 1 березня, не буде. За його словами, російські правоохоронці не мають претензій до Гончаренка, якого викликали до суду для розгляду його «адміністративного правопорушення про непокору співробітникам поліції».

У МВС Росії в Москві підтвердили, що не мають претензій до Гончаренка, і він може безперешкодно покинути територію Росії, повідомляє російська державна агенція ТАСС.

У поліції Росії пояснили, що викликали народного депутата України до суду «превентивно, оскільки він є громадянином іншої країни і міг залишити Росію».

Олексія Гончаренка затримали у Москві 1 березня під час акції памʼяті російського опозиціонера Бориса Нємцова. У Слідчому комітеті пізніше повідомили, що допитують Гончаренка у рамках справи «про замах на вбивство і катування громадянина Російської Федерації під час трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року».

Гончаренко будь-які звинувачення відкинув. Він зазначив, що після затримання його побили, а потім у поліцейському відділку залякували. Правоохоронні органи Росії це не коментували. Наразі Олексій Гончаренко перебуває на території посольства України у Москві.

XS
SM
MD
LG