Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко присвоїв Савченко звання Героя України


Надія Савченко
Надія Савченко

Президент Петро Порошенко присвоїв народному депутату України, члену делегації у ПАРЄ Надії Савченко звання «Герой України». Про це інформує прес-служба президента.

«Надія є символом незламності українського духу та героїзму, символом того, як треба захищати і любити Україну. Символом нашої перемоги», – заявив Порошенко.

«Ми зробимо все можливе для того, щоб визволити вас із полону. Я дуже сподіваюся, що буду мати можливість вручити вам «Золоту Зірку Героя України», – наголосив президент.

Президент додав, що Надія Савченко «є символом того, як багато залежить від однієї людини».

​2 березня триває 80-й день голодування Надії Савченко на знак протесту проти незаконного її увʼязнення на території Росії. Український омбудсмен у понеділок звернулася до керівництва Слідчого комітету Росії з закликом змінити запобіжний захід Савченко, яку з липня минулого року утримують за ґратами.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Наприкінці червня сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті. Савченко всі звинувачення відкидає.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

XS
SM
MD
LG