Доступність посилання

ТОП новини

Росія не пустить на похорон Нємцова спікера польського Сенату


Спікер верхньої палати польського парламенту Богдан Борусевич не зможе взяти участь у похороні російського опозиціонера Бориса Нємцова. Політик, який мав очолити польську делегацію на жалобних заходах у Москві, не отримав згоди на в’їзд до Росії. Про це Борусевич заявив на прес-конференції.

«Віддаючи шану вбитому Нємцову, я хотів віддати шану всім росіянам, які думають так як він думав, та щойно я дізнався, що російська влада не пускає мене на похорон до Москви. Мені не дали можливості віддати шану Борисові Нємцову», – розповів Борусевич.

За словами польського політика, він дуже здивований таким рішенням Москви. «Я думаю, що польська громадська думка, як і російська громадська думка, зроблять з цього факту висновки», – зазначив Борусевич.

Спікер польського Сенату висловив своє припущення щодо того, чому йому не дали дозволу на в’їзд до Росії. «Росія Путіна не хотіла слухати не тільки Нємцова, не хоче слухати й Сахарова та інших, які мають іншу думку, а я належу саме до таких людей», – сказав він.

У Росії рішення про заборону на в'їзд наразі не коментували.

Богдан Борусевич у минулому був одним із чільних діячів антикомуністичної опозиції у Польщі. З 2005 року він – спікер Сенату Республіки Польща.

Похорон Бориса Нємцова відбудеться у Москві у вівторок, 3 березня.

XS
SM
MD
LG