Доступність посилання

ТОП новини

Гуманітарної допомоги в Україні потребують 5 мільйонів людей – ООН


Люди виїжджають із Дебальцева (архівне фото)
Люди виїжджають із Дебальцева (архівне фото)

Близько 5 мільйонів людей потребують гуманітарної допомоги в Україні. До них належать як ті, хто живе на окупованих проросійськими збройними формуваннями територіях, так і переселенці. В ООН вважають, що можуть надати допомогу 3,2 мільйона з цих людей. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив координатор з гуманітарних питань ООН в Україні Ніл Вокер.

«Нам відомо, що на окупованих сепаратистами територіях залишається близько двох мільйонів людей. Окремо ми рахуємо ще два мільйони людей, які живуть уздовж лінії зіткнення, зокрема в Дебальцеві. Крім них, є ще кілька сотень тисяч людей, які були вимушені залишити свої домівки й перебувають наразі в областях, які межують із зоною конфлікту. Крім цих людей, ще нараховується щонайменше 300 тисяч переселенців в інших областях України», – сказав координатор ООН.

Ніл Вокер наголошує, що їм усім потрібні ліки, побутові речі, харчування, питна вода, можливості працевлаштування, житло.

За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій України, станом на кінець лютого кількість внутрішніх переселенців в Україні перевищила 700 тисяч осіб.

XS
SM
MD
LG