Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: чиновників арештували за організацію нападу «тітушків» на Майдан


Протистояння під Дніпропетровською ОДА, 26 січня 2014 року
Протистояння під Дніпропетровською ОДА, 26 січня 2014 року

Двом високопосадовцям Дніпропетровщини – заступнику голови Дніпропетровської обласної ради і колишньому заступнику голови Дніпропетровської облдержадміністрації – повідомили про підозру у вчиненні злочинів проти місцевого Майдану в січні 2014 року. Про це повідомили в прокуратурі Дніпропетровської області.

За даними прокуратури, їх обвинувачують за кількома статтями кримінального кодексу України – «перевищення влади, що спричинило тяжкі наслідки», «організація, за попередньою змовою групою осіб, масових заворушень, що супроводжувались насильством над особами і знищенням майна, що призвело до тяжких наслідків», «умисне, за попередньою змовою групою осіб, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»; «незаконне, за попередньою змовою групою осіб, перешкоджання проведенню вуличного походу, вчинене службовою особою та із застосуванням фізичного насильства».

Як поінформували в прокуратурі, слідство отримало «вичерпні докази того, що вказаними особами організовано масовий виступ так званих «тітушок» проти учасників мирної акції протесту 26 січня 2014 року біля ОДА».

«На момент скоєння злочинів підозрювані обіймали високі посади та, виходячи за межі власних повноважень, забезпечили доступ до будівель облради й облдержадміністрації молодиків (не менше 300 осіб), залучених для участі у масових заворушеннях. Також організували їхнє розміщення, харчування, забезпечили предметами для нанесення тілесних ушкоджень»,– йдеться в повідомленні прокуратури.

Суд обрав запобіжний захід підозрюваним у вигляді тримання під вартою.

26 січня 2014 року під Дніпропетровською облдержадміністрацією під час акції протесту проти тодішньої влади і на підтримку євроінтеграції сталось побиття «тітушками» мирних демонстрантів, постраждали десятки людей, зокрема, журналісти.

Тоді ж були затримані й утримувались під вартою через звинувачення «в організації масових заворушень» 22 мирних громадянина, як учасники мітингу, так і непричетні люди. У лютому 2014 року справи проти всіх затриманих були закриті прокуратурою.

XS
SM
MD
LG