Доступність посилання

ТОП новини

Слідком Росії: по вбивству Нємцова допитують свідків, готують експертизи


У Москві прощалися з Нємцовим
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00

Слідчий комітет Росії продовжує розслідування вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова. Як повідомив офіційний представник відомства Володимир Маркін, у справі допитують свідків, уже оглянуте відео з камер зовнішнього спостереження, вилучені й оглянуті речові докази, призначені судові експертизи, серед яких балістичні, трасологічні, медичні.

Головний свідок – українка Ганна Дурицька, яка того вечора була разом із політиком, дала свідчення і 2 березня виїхала в Україну. За словами Маркіна, крім підписаних протоколів допитів, Дурицька також дала підписку про нерозголошення даних попереднього слідства. Вона має намір співпрацювати зі слідством, додав він.

Телеканал РЕН-ТВ повідомив 3 березня, що очевидець злочину, водій прибиральної машини, звільнився з роботи. За його словами, він не бачив убивцю, а про подію дізнався від Дурицької, якій допоміг викликати «швидку допомогу».

Слідчі розглядають кілька версій убивства: політична провокація, помста екстремістів, «український слід», особиста неприязнь.

Борис Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого в центрі Москви. 3 березня в російській столиці прощаються з політиком, його поховають на Троєкуровському цвинтарі Москви.

XS
SM
MD
LG