Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі не отримували лист Порошенка щодо звільнення Савченко – Пєсков


Надія Савченко
Надія Савченко

У Кремлі наразі не отримували листа президента України Петра Порошенка до президента Росії Володимира Путіна з проханням звільнити українську льотчицю Надію Савченко. Про це повідомив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

«Якщо по дипломатичних каналах (воно було направлено), то, напевно, воно буде отримано», – зазначив Пєсков, слова якого цитує російське інформаційне агентство «ТАСС».

Раніше сьогодні під час спільної прес-конференції з головою Ради міністрів Італійської Республіки Маттео Ренці президент України Петро Порошенко повідомив, що направив листа президенту Росії Володимиру Путіну із зверненням про негайне звільнення Надії Савченко.

Сьогодні минає 82-й день голодування Савченко на знак протесту проти незаконного її увʼязнення на території Росії.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У червні сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті. Савченко всі звинувачення відкидає.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

XS
SM
MD
LG