Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові воюють і на «інформаційному фронті»


Українські військовослужбовці у зоні АТО. 3 березня 2015 року
Українські військовослужбовці у зоні АТО. 3 березня 2015 року

Десантники спростовують повідомлення проросійських бойовиків

Прес-центр АТО повідомляє, що цими днями сепаратистські та російські медіа поширювали інформацію про те, що українські силовики, буцімто, «здали» село Кримське, що на Луганщині. Однак у середу десантники 80-ї бригади опублікували відеозвернення, в якому спростували таку інформацію.

На каналі «Військового телебачення України» у YouTube з’явився відеоролик, в якому десантники 80-ї бригади вкотре звертаються з проханням до співвітчизників не вірити панічним чуткам та демонструють облаштування позицій. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook військовий кореспондент Тарас Грень.

Журналіст написав щодо цього: «Днями сепаратисти та прихильники маячні під назвою «Новоросія» розповсюдили в мережі інтернет чергове фейкове повідомлення. В ньому терористи стверджували, що вони нібито захопили населений пункт Кримське».


«Шановні громадяни України, ми, десантники 80-ї бригади, перебуваємо в селі Кримське, ми тут стояли, стоїмо, і будемо стояти відповідно до наказу», – розповіли українські військові у ролику.


Про це ж заявили і у прес-центрі АТО: «Фейкові окупанти» знову впіймалися на брехні. Днями терористи та їхні прихильники розповсюдили в мережі інтернет чергове фейкове повідомлення. В ньому бойовики стверджували, що вони нібито захопили населений пункт Кримське, а військовослужбовці Збройних сил України втекли, щойно побачивши колони найманців. На підтвердження бойовики демонстрували численні трофеї та фотографії «особливо сміливих» терористів біля таблички з надписом «Кримське»».

​Раніше, 1 березня, спікер РНБО Андрій Лисенко вже повідомляв, що інформація про захоплення проросійськими бойовиками Кримського – не відповідає дійсності:

«Кримське перебуває під контролем Національної гвардії, але водночас – під обстрілом бойовиків, які постійно провокують наших військових на вогонь у відповідь», – зазначив Лисенко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG