Доступність посилання

ТОП новини

Надія Савченко погодилася зупинити голодування – ФСВП Росії


Надія Савченко
Надія Савченко

Народний депутат України Надія Савченко, яку утримують у СІЗО в Росії, погодилася зупинити голодування, заявляє Федеральна служба виконання покарань Росії.

«Сьогодні обвинувачена Надія Савченко погодилася виконувати рекомендації лікарів щодо підтримання стану свого здоров’я і дала згоду на прийом курячого бульйону. Надія Савченко залишається під динамічним спостереженням лікарів-фахівців і продовжує отримувати необхідну підтримувальну терапію», – мовиться в повідомленні.

Захисники Савченко цю інформацію не підтверджують. «Зараз я поїду до Савченко і все дізнаюся щодо «часткового припинення голодування», як повідомляє ФСВП. До цього повідомляти нічого», – написав адвокат Марк Фейгін на своєму Twitter.

Сьогодні 83-й день голодування, яке Савченко оголосила на знак протесту проти свого утримання в Росії.

4 березня Басманний суд у столиці Росії Москві відмовив у задоволенні скарги захисту Савченко на відмову слідчого відпустити її на засідання Парламентської асамблеї Ради Європи, делегатом до якої вона є.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів, а наприкінці січня їй додали ще й звинувачення у незаконному перетині російського кордону. Наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили її в полон, насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. За доказами, які надав захист, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, бо потрапила в полон іще до їхньої смерті. Савченко всі звинувачення відкидає.

Надія Савченко, народний депутат України 8-го скликання, є делегатом Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, має міжнародний імунітет.

Усі пакети Мінських домовленостей передбачають якнайшвидше звільнення всіх заручників і незаконно утримуваних людей. Попри це, Росія відмовляється звільняти Савченко.

XS
SM
MD
LG