Доступність посилання

ТОП новини

Сили АТО готові завтра почати відведення «Ураганів» – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Збройні сили України готові з завтрашнього дня почати відводити реактивні системи залпового вогню «Ураган» від лінії розмежування на Донбасі, повідомляє речник АТО Андрій Лисенко.

Він зазначив, що передислокація важкого озброєння на підготовленні заздалегідь майданчики відбувається під постійним наглядом моніторингової групи ОБСЄ та представників українських та міжнародних ЗМІ.

«Але у разі будь-яких спроб наступу бойовиків, командування готове оперативно повернути техніку на бойові позиції», – наголошує речник АТО.

Водночас, за словами Лисенка, сепаратисти проводять переміщення своїх сил, зокрема на Волноваському напрямку, а також намагаються приховати озброєння та військову техніку у ангарах та сховищах.

У штабі АТО повідомляють, що вчора був завершений перший етап відведення важкого озброєння, зокрема 100-мм гармат МТ-12 «Рапіра» та МТ-12Р «Рута». З минулої доби розпочався другий етап відведення військової техніки, зокрема 152-мм артилерійських установок 2С3 «Акація», триває відведення «Градів».

24 лютого сепаратисти заявили про початок відведення важкого озброєння від лінії розмежування.

Українські військові звинувачують сепаратистів в імітації відведення важкого озброєння на Донбасі. Також в ОБСЄ заявляють, що луганські сепаратисти не показують, куди відводять важке озброєння. Проросійські бойовики стверджують, що виконують мінські домовленості і відводять важке озброєння.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Мінські домовленості також передбачають відведення важкого озброєння від лінії розмежування.

XS
SM
MD
LG