Доступність посилання

ТОП новини

Росія: опозиціонер Навальний вийшов на свободу


Олексій Навальний на виході з СІЗО в Москві, 6 березня 2015 року
Олексій Навальний на виході з СІЗО в Москві, 6 березня 2015 року

Російський опозиціонер Олексій Навальний вийшов на свободу зі спецприймальника в Москві, де відбував 15 діб адміністративного арешту за звинуваченням у порушенні встановленого порядку проведення мітингу.

Приводом для затримання і подальшого арешту стало те, що 15 лютого Навальний і його прихильники роздавали в московському метро листівки з інформацією про антикризовий марш «Весна», запланований опозицією на 1 березня.

Сам Навальний, підтверджуючи своє звільнення, написав у Twitter: «Всім привіт».

Вийшовши на свободу, Навальний подякував усім, хто його підтримує і прокоментував останні трагічні події в Росії. За словами опозиціонера, вбивство Бориса Нємцова не змінить діяльність опозиції. «Ми не знизимо своїх зусиль, ми не відступимося ні від чого, той акт терору, який стався, своєї мети не досяг: він не злякав мене, не злякає моїх соратників», – сказав опозиціонер.

2 березня Навальний просив перервати на добу адміністративний арешт і відпустити його на похорони Бориса Нємцова. Пресненський суд Москви відмовив опозиційному політику.

У своєму блозі Навальний написав, що «Борис Нємцов був убитий учасниками урядової (спецслужби) або проурядової організації за наказом політичного керівництва країни (включаючи Володимира Путіна)».

Навальний був засуджений до двох умовних термінів за звинуваченням у шахрайстві. Він заперечує звинуваченні і називає справи проти себе політично мотивованими.

XS
SM
MD
LG