Доступність посилання

ТОП новини

Щоб утекти, Пшонка ускладнив доступ до реєстру досудових розслідувань – Паламарчук


Микола Паламарчук
Микола Паламарчук

Колишні керівники Генпрокуратури перед тим, як втекти за кордон, втрутилися в роботу реєстру досудових розслідувань, тому виникла проблема із затриманням цих посадовців. Таку інформацію в ефірі Радіо Свобода озвучив учасник подій Майдану, а нині перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Микола Паламарчук.

За його даними, тоді проти Віктора Пшонки не порушили кримінальне провадження саме з технічних причин – був відсутній доступ до реєстру досудових розслідувань. Тому у правоохоронців на той момент не було законних підстав затримувати Пшонку, стверджує Паламарчук.

«Генеральною прокуратурою були зламані ключі доступу до єдиного реєстру. Тоді було надзвичайно важко порушити кримінальні справи, тобто зареєструвати у єдиному реєстрі. Не можна було знайти людину, яка б мала доступ до цієї системи. Зламали коди доступу колишні заступники Пшонки, які втекли деякі, і сам Пшонка», – розповів він.

У січні цього року СБУ повідомляла, що виявила факти заволодіння державними коштами у розмірі понад 65 мільйонів гривень службовими особами одного з комерційних банків, пов'язаних з колишнім генеральним прокурором Віктором Пшонкою. В СБУ розпочали кримінальне провадження за статтею про відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом.

Колишній генпрокурор Віктор Пшонка втік із України після масових розстрілів людей у лютому на майдані Незалежності в Києві. Щодо нього, як і решти утікачів режиму Віктора Януковича, відкриті кримінальні провадження про перевищення службових повноважень.

В інтеренеті є відео, на якому видно, як Віктор Пшонка та екс-глава Міндоходів і зборів Олександра Клименко та їхня охорона влаштували бійку в аеропорту Донецька під час втечі з території України.

XS
SM
MD
LG