Доступність посилання

ТОП новини

Українські силовики відводять на Донбасі «Урагани»


Українські військові вантажать на залізничну платформу РСЗВ «Ураган», які передислоковують у рамках домовленості про відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Артемівськ, 6 березня 2015 року
Українські військові вантажать на залізничну платформу РСЗВ «Ураган», які передислоковують у рамках домовленості про відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Артемівськ, 6 березня 2015 року

Противник продовжує тактику «турбуючого вогню»

Київ – Жоден український вояк не загинув минулої доби в зоні антитерористичної операції на Донеччині та Луганщині. Кількість поранених – четверо. Такі дані навели у п’ятницю в штабі АТО. Українські силовики відводять від лінії зіткнення ракетні системи «Ураган». При цьому у штабі не виключають спроб проросійських бойовиків атакувати. А один із вітажків «ДНР» запросив спікера Верховної Ради «відвідати Донецьк». Зі свого боку, сепаратисти хочуть приїхати до Києва для обговорення «змін до Конституції України». Тим часом тіла 23 українських військовослужбовців, які загинули в районі Дебальцева, передані українським волонтерам.

Минула доба обійшлася на Донбасі без втрат для українських вояків, четверо бійців зазнали поранень. Про це повідомив речник штабу антитерористичної операції Андрій Лисенко. Водночас за ніч бойовики 14 разів обстріляли позиції українських військових.

Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За словами Андрія Лисенка, українські силовики починають четвертий етап відведення важких гармат від лінії зіткнення. Саме 6 березня відводили реактивні системи залпового вогню «Ураган».

Противник продовжує тактику «турбуючого вогню», здійснюючи поодинокі обстріли позицій сил АТО
Андрій Лисенко

«Сили АТО відводять від лінії зіткнення РСЗВ «Ураган». Водночас противник продовжує тактику «турбуючого вогню», здійснюючи поодинокі обстріли позицій сил АТО. Зокрема, вчора, 5 березня, наші позиції були обстріляні 35 разів. Найбільше напруження спостерігалося на Маріупольському, Донецькому та Артемівському напрямках. При цьому фактів застосування артилерійського озброєння бойовиками не зафіксовано», – розповів Андрій Лисенко.

Також речник штабу АТО повідомив, що противник постійно здійснює передислокацію, тренує тих найманців, які заходять із території Росії. При цьому Андрій Лисенко запевнив, що українські силовики знають про всі ці переміщення та про кількість отриманої техніки. Робиться все необхідне, щоб адекватно відреагувати у разі атаки противника, – переконував речник штабу АТО.

Українські військові відводять «Урагани»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00


А голова так званої «Народної ради» угруповання «ДНР» Андрій Пургін запропонував українській владі прийняти делегацію «ДНР», уповноважену довести пропозиції щодо внесення поправок до Конституції України відповідно до мінських угод. Андрій Пургін звертається до спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана: «колего». І додає: «Зі свого боку запрошуємо вас та членів вашої комісії відвідати місто Донецьк для обговорення співпраці ВРУ і «народної ради» «ДНР» із наступних питань реалізації рішень Нормандського формату і Мінської контактної групи». Один із пунктів заходів із виконання мінських угод передбачає «децентралізацію» (з урахуванням особливостей окремих районів Донецької та Луганської областей, узгоджених із представниками цих районів), а також ухвалення постійного законодавства про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей».

Про реакцію представників Верховної Ради на такі «пропозиції» та чи буде реакція взагалі, наразі невідомо.

ЄС в разі потреби посилить санкції – Моґеріні

Тіла 23 українських військовослужбовців, які загинули в районі Дебальцева (на Донеччині), передані українським волонтерам. Про це повідомила Радіо Свобода кореспондентка «Настоящего времени» Шахіда Якуб. Вона розповіла, що тіла українських солдатів доставлять до Дніпропетровського моргу, де проведуть аналізи ДНК.

«Знаєте, у мене, як у людини, як у матері, просто серце розривається, від того, що це – чиясь дитина. Й от її вантажать і наразі навіть не знають – хто це» – сказала Шахіда Якуб.

Федеріка Моґеріні
Федеріка Моґеріні

А як заявила у п’ятницю верховний представник ЄС із питань закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні, досягнуті в Мінську домовленості про перемирʼя на сході Україні дотримуються не повністю. За її словами, санкції проти Росії не скасують доти, доки не покращиться ситуація з безпекою. «У разі необхідності ми їх посилимо», – пообіцяла Моґеріні. При цьому вона згадала про анексію Криму, зауваживши, що це порушення міжнародного права становить загрозу для усіх жителів Євросоюзу.

  • Зображення 16x9

    Олександр Лащенко

    На Радіо Свобода – з березня 2005 року. До того працював три роки на Громадському радіо. Народився 1969 року в Києві. Закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG