Доступність посилання

ТОП новини

Пауер: на Донбасі загинуло понад 5800 людей


Представник США в ООН Саманта Пауер
Представник США в ООН Саманта Пауер

Під час конфлікту на Донбасі загинуло понад 5 тисяч 800 людей, заявила представниця США в ООН Саманта Пауер під час засідання Ради безпеки у п’ятницю, 6 березня.

«Конфлікту в Україні, розпалений Росією, позбавив домівок 1,7 мільйона людей і вбив понад 5800. Сепаратисти, яких підтримує Росія, не надають доступу спостерігачам до всієї території. Причини перешкоджання є можуть бути, лише якщо є, що приховувати», – йдеться у повідомленні на сторінці Пауер у Twitter.

Саманта Пауер наголосила також на необхідності виконувати мінські угоди.

Представник Росії в ООН Віталій Чуркін під час цього засідання Ради безпеки заявив, що йому відомо про відправку в Україну 300 американських солдатів.

Наразі жоден із пунктів укладених 12 лютого нових Мінських домовленостей не виконується повноцінно. Українська сторона звинувачує сепаратистів у порушенні режиму припинення вогню, бойовики звинувачують у цьому українських військових. Відведення важкого озброєння триває. Обмін полоненими у форматі «всіх на всіх» поки не відбувся.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG