Доступність посилання

ТОП новини

Захист Савченко планує нову процедуру щодо її звільнення – Фейгін


Надія Савченко
Надія Савченко

Захист українського штурмана Надії Савченко планує почати нову міжнародну процедуру щодо її звільнення, повідомив адвокат Савченко Марк Фейгін.

«Захист запустить нову міжнародну процедуру зі звільнення Савченко найближчим часом», – написав Фейгін у суботу, 7 березня, на своїй сторінці у Twitter.

Більше деталей Марк Фейгін не навів і пообіцяв їх розповісти згодом.

За інформацією адвоката, наступного тижня Слідчий комітет Росії повинен відповісти на клопотання захисту Савченко щодо приєднання до справи доказів її невинуватості та допитів свідків. А суд у березні розгляне скаргу адвокатів на відмову слідства припинити справу проти Надії Савченко за відсутністю в її діях складу злочину, зазначив Марк Фейгін.

4 березня Басманний суд Москви відмовив у задоволенні скарги захисту Надії Савченко на відмову слідчого відпустити її на засідання Парламентської асамблеї Ради Європи, членом якої вона є.

3 березня президент ПАРЄ Анн Брассер закликала російську владу звільнити українську льотчицю, народного депутата і делегата ПАРЄ Надію Савченко з метою збереження їй життя.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У червні сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті. Савченко всі звинувачення відкидає.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

XS
SM
MD
LG