Доступність посилання

ТОП новини

У Празі провели акцію «За Надію, за Україну»


«За Надію і Україну» - празькі активісти пікетували російську виставу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

У столиці Чехії Празі активісти пікетували прем’єру театральної вистави за учаcті російських акторів під назвою «Не такий, як усі», яка мала відбутися 8 березня.

Перед будівлею театру у центрі міста зібралися близько тридцяти людей, чехів та українців, які стояли і тримали в руках плакати «Волю Надії Савченко», «Борис Нємцов», «Груз 200» та інші. Також активісти розгорнули кольоровий банер, на якому було написано «Росіє, руки геть від України!».

Організатором акції «За Надію, за Україну» є чеський активіст «Празького Майдану», громадського руху організованого чехами на підтримку України, Павел Черня. Черня пояснював усім зацікавленим перехожим чеською та англійською мовами про мету акції, а також пропонував людям, які прийшли на виставу, лист Надії Савченко перекладений російською мовою.

Реакція людей була різною. Дехто оцінив акцію схвально і навіть приєднався до пікету, деякі з російськомовних глядачів вистави з обуренням відходили, дехто лаявся.

Одна жінка з Росії, яка проживає у Празі і назвала себе Марією, сказала Радіо Свобода:

«У Росії дуже багато хороших людей. Але, на жаль, більшість росіян це не зрозуміє і не підтримає. Хоч я всією душею з активістами і цілком з ними погоджуюся. Тому, що я вважаю, що Росії й справді потрібно забрати свої руки з України і звільнити Савченко, і знайти реальних замовників вбивства Нємцова».

За словами організатора акції Павла Черні, цим пікетом активісти хочуть нагадати росіянам, які проживають в Чеській Республіці, що тільки росіяни самі можуть вирішити «проблему Путіна»,і врятувати Європу,Україну і Росію від війни.

XS
SM
MD
LG