Доступність посилання

ТОП новини

Під час перемир’я на Донбасі загинуло 64 військових – Порошенко


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Станом на 9 березня на Донбасі загинуло понад 1,5 тисячі військовослужбовців, повідомив президент Петро Порошенко в інтерв’ю «Першому національному каналу».

«Станом на сьогодні загалом загинуло 1549 військовослужбовців, з них 1232 – це Збройні сили України, 99 – це МВС, 132 – Національна гвардія, 63 –Державна прикордонна служба, 7 – СБУ, 16 – Державна служба з надзвичайних ситуацій», – сказав Порошенко у понеділок, 9 березня.

За словами президента, з 15 лютого – дати оголошення перемир’я згідно з Мінськими домовленостями, на Донбасі загинули 64 військових.

«На останньому засіданні РНБО я доручив оприлюднити, скільки загинули під час виходу з Дебальцева. Усіх служб – МВС, СБУ, ЗСУ, НГУ та інших. Офіційно підтверджено [загибель] 19 військових, 135 поранені, 9 – у полоні», – зазначив Порошенко.

Бойові дії на сході України тривають з березня 2014 року. Згідно з даними ООН, за цей час там загинуло понад 5800 людей.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню. Водночас у зоні АТО фіксують зменшення інтенсивності обстрілів.

XS
SM
MD
LG