Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: нагородження Кадирова і арешти у справі Нємцова – збіг


Речник Путіна Дмитро Песков
Речник Путіна Дмитро Песков

Одночасне присвоєння ордена президенту Чечні і арешт підозрюваних у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова є збігом, заявив речник російського президента Володимира Путіна Дмитро Песков. За його словами, присвоєння усіх нагород, зокрема і Рамзанц Кадирову, планувалося давно.

«Оформлення нагородних документів ведеться кілька місяців», – зазначив Песков у коментарі РБК.

Указом президента від 8 березня президент Путін нагородив Рамзана Кадирова орденом пошани. У документі йдеться, що Кадирова нагороджують «за досягнуті трудові успіхи, активну громадську діяльність та багаторічну сумлінну працю».

Басманний суд Москви напередодні ухвалив рішення про арешт п’яти підозрюваних у справі про вбивство опозиціонера Бориса Нємцова. До 28 квітня заарештований Заур Дадаєв, який, за словами судді, визнав провину у вбивстві. Інших підозрюваних – до 7 і 8 травня.

Російські ЗМІ повідомили, що Дадаєв зізнався, що скоїв злочин з релігійних міркувань – через негативні висловлювання політика на адресу мусульман.

Ця інформація відповідає одній з трьох версій злочину, про які заявляло слідство з перших днів після вбивства Нємцова – «ісламсько-екстремістський слід».

28 лютого на сайті Слідчого комітету Росії опублікували заяву, що Нємцов «отримував погрози у зв’язку з його позицією щодо розстрілу журналістів редакції журналу «Шарлі Ебдо» у Парижі».

Бориса Нємцова застрелили на Москворецькому мосту у центрі Москви пізно ввечері 27 лютого.

XS
SM
MD
LG