Доступність посилання

ТОП новини

Черговий «гумконвой» Росії відправиться на Донбас 19 березня


«Гуманітарний конвой» Росії, ілюстраційне фото
«Гуманітарний конвой» Росії, ілюстраційне фото

Дев’ятнадцятий «гуманітарний конвой» Росії відправиться на Донбас наступного тижня, 19 березня. Про це сьогодні повідомив заступник глави МНС Росії Володимир Степанов.

За його словами, інформація щодо доставки вантажу надана МЗС України.

В українському відомстві наразі про це не повідомляють.

Росія уже направила в Україну вісімнадцять «гуманітарних конвоїв», останній зайшов на територію України 7 березня без погодження з українською стороною. МНС Росії тоді заявило, що «позачергова колона з гуманітарною допомогою» призначена для допомоги сім’ям і родичам шахтарів, загиблих і постраждалих на шахті імені Засядька.

Ні представники міжнародного комітету «Червоного хреста», ні українські прикордонники не мають змоги оглянути вантажі «гуманітарних конвоїв» Росії.

Україна наголошує, що Росія введенням таких «гуманітарних конвоїв» із невідомими вантажами без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське і міжнародне законодавство.

Наприкінці січня президент України Петро Порошенко назвав такі «конвої» «квазідопомогою». На його думку, вантажі, які «незаконно переправляє на Донбас агресор», складаються «з пального для танків та зброї для терористів».

XS
SM
MD
LG