Доступність посилання

ТОП новини

Лавров запропонував Заходу запровадити проти України санкції за «невиконання Мінських угод»


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров запропонував Заходу використовувати проти України механізм санкцій за ніби невиконання нею Мінських угод. Як передає УНІАН, про це він сказав на прес-конференції з главою МЗС Іспанії Хосе Мануелем Гарсіа-Маргальйо сьогодні в Москві.

«Я не знаю, які є інструменти тиску на Київ у американців, у європейців. Але, можливо, такий улюблений ними механізм санкцій застосувати в даному разі до київської влади, щоб змусити її виконувати те, про що домовлялися, і виконання чого в один голос вимагають наші західні колеги», – сказав Лавров.

За його словами, західні колеги не помічають і треба звернути їхню увагу, що процес повного виконання мінських домовленостей, «по суті, блокується київською владою».

Він заявив, що влада України намагається загальмувати роботу контактної групи, «мабуть, розраховуючи, що вдасться створити якусь чергову напругу, поставити під сумнів виконання воєнних положень мінських домовленостей і замотати реалізацію політичних реформ, під якими київська влада підписалася».

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

Окрім цього він стверджує, що позиція Верховної Ради України щодо проведення місцевих виборів на Донбасі суперечить Мінським угодам.

«Зараз ми чуємо, що Верховна Рада ухвалила якусь заяву про те, що вона не співробітничатиме з представниками проголошених республік під час організації місцевих виборів, хоч у Мінських угодах, в мінському комплексі від 12 лютого прямо записано, що ці вибори повинні відбутися з відома територій, на яких проголошені «ДНР» і «ЛНР», – сказав Лавров.

XS
SM
MD
LG