Доступність посилання

ТОП новини

Росія не хотіла б відмовлятися від стратегії ведення таємної війни – Гольц


Російський танк під час навчань у Хабаровську, 3 березня 2015 (ілюстраційне фото)
Російський танк під час навчань у Хабаровську, 3 березня 2015 (ілюстраційне фото)

Росії важко приховувати свої втрати на Донбасі, але вона не хоче відмовлятися він стратегії ведення таємної війни, вважає військовий аналітик, шеф-редактор російського онлайн-порталу «Ежедневный журнал» Олександр Гольц.

В ефірі Радіо Свобода він зазначив, що конфлікт на Донбасі буде заморожено через те, що сторони вичерпали можливості для ведення бойових дій. У випадку з Росією це небажання зазнавати великих втрат серед військових. Саме тому, вважає Гольц, сепаратисти та російські підрозділи не пішла торік на захоплення Маріуполя.

«Навіть вдала, але широкомасштабна воєнна операція неминуче призводить до збільшення кількості жертв. А Росія вже підійшла до тієї лінії, коли кількість жертв доволі важко приховувати. Вона (Росія – ред.) не хотіла би відмовлятися від цієї стратегії таємної війни, що нібито ніхто не знає, що її з’єднання беруть участь в бойових діях», – зазначив Олександр Гольц.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Серед пунктів домовленостей – припинення вогню та відведення важкого озброєння. Але і сепаратисти, і Київ звинувачують один одного у порушені мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG