Доступність посилання

ТОП новини

Суд взяв під варту екс-секретаря Лічильної комісії парламенту


Генпрокуратура повідомила про підозру екс-народному депутату та секретарю Лічильної комісії парламенту у зловживанні владою під час ухвалення «диктаторських законів» 16 січня 2014 року, а Печерський суд Києва вирішив взяти його під варту.

«Під час досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом організації та проведення 16 січня 2014 року голосування у Верховній Раді України за законопроекти, спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту, Генеральна прокуратура України 26 лютого 2015 року повідомила про підозру колишньому народному депутату України та секретареві лічильної комісії Верховної Ради України у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем), частиною 2 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України», – мовиться у повідомленні ГПУ, опублікованому у вівторок, 10 березня.

У повідомленні Генпрокуратури не значиться прізвище екс-депутата. Але під час ухвалення законів 16 січня 2014 року, секретарем Лічильної комісії українського парламенту був комуніст Сергій Гордієнко.

Лічильну комісію у Верховній Раді України минулого скликання було створено 12 грудня 2012 року. До її складу увійшли представники п’яти партій.

Головою було обрано регіонала Володимира Олійника, заступником – представника «Батьківщини» Олега Канівця, а секретарем – Сергія Гордієнка. Опозиція наполягала, щоб посаду секретаря комісії віддали також її представнику, але цю пропозицію не підтримали.

XS
SM
MD
LG