Доступність посилання

ТОП новини

Програма МВФ є відповіддю на проведені в Україні реформи – Яценюк


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що чотирирічна програма МВФ є відповіддю на проведені в Україні реформи.

«Програма передбачає чотирирічний план економічної, фінансової стабілізації ситуаціїв Україні і відкриває двері для отримання додатково 7,5 мільярдів доларів», – зазначив він, додавши, що загалом протягом чотирьох років Україна отримає 25 мільярдів доларів.

«Вони дадуть можливість нам стабілізувати економіку, фінансовий сектор, вони спрямовуються на стабілізацію валютного курсу країни, вони дадуть можливість економіці рости вже з 2016 року», – заявив прем’єр.

Сьогодні МВФ погодив виділення Україні траншу за програмою розширеного кредитування (Extended Fund Facility) на суму 17,5 мільярдів доларів.

Раніше сьогодні міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що Україна очікує перший транш фінансування з боку Міжнародного валютного фонду у розмірі 5 мільярдів доларів.

10 березня президент України Петро Порошенко підписав закони, ухвалення яких є умовою для надання Україні розширеного кредитування МВФ.

12 лютого МВФ погодив з Україною програму допомоги: 17,5 мільярдів доларів Україна отримає упродовж найближчих чотирьох років. У фонді заявили, що допомога не обмежиться вказаною сумою, зокрема й тому, що фінансовими донорами українських реформ цього року зголосилися виступити ЄБРР, Світовий банк, США та інші держави.

XS
SM
MD
LG