Доступність посилання

ТОП новини

Міліція затримала 20 бурштинових браконьєрів


На Рівненщині затримали бурштинокопачів, які напали на міліціонерів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00

На Рівненщині правоохоронці затримали 20 бурштинокопачів, які напали на міліціонерів. Про це Радіо Свобода повідомила співробітниця прес-служби міліції Рівненщини Любов Гуда.

10 березня урочищі «Кукля» неподалік села Великі Озера Дубровицького району Рівненщини нелегальні бурштинокопачі побили сімох міліціонерів. Це сталося під час відпрацювання території цього поліського району з метою припинення незаконного видобутку сонячного каменю. 40 міліціонерам довелося протистояти більш як 200 бурштинокопачам.

Коли міліціонери спробували завадити роботі мотопомп, браконьєрикинулися до них із палицями та іншими підручними предметами. Семеро правоохоронців отримали тілесні ушкодження у вигляді забоїв, гематом та саден. Копачі пошкодили також міліцейські автомобілі.

Ініціатор конфлікту – 35-річний житель села Чермель Дубровицького району, – затриманий, до решти встановлених осіб правоохоронцівжили запобіжних заходів. Оперативно-розшукові та слідчі дії з метою встановлення обставин події та усіх причетних до скоєння злочину тривають.

Відкрите кримінальне провадження за фактами опору працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків та умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. Затриманим загрожує до 5 років позбавлення волі.

Міліціонери продовжують проводити рейди та відпрацювання з метою припинення незаконного видобутку бурштину. Сьогодні в Рівному народні депутати представлять подані до Верховної Ради проекти щодо законодавчого врегулювання видобутку бурштину.

XS
SM
MD
LG