Доступність посилання

ТОП новини

Войовничий віце-прем'єр Росії збирає європейських неонацистів на нараду?


Дмитро Рогозін, колишній посол Росії до НАТО, віце-прем'єр Росії, засновник партії «Родіна»
Дмитро Рогозін, колишній посол Росії до НАТО, віце-прем'єр Росії, засновник партії «Родіна»

У Санкт-Петербурзі готують конференцію за участі європейських крайньоправих партій та об'єднань. Організаторами події стали члени партії «Родіна» – дослідник Шеховцов

Наприкінці березня у Санкт-Петербурзі відбудеться велика конференція «Міжнародний російський консервативний форум», у якій візьмуть участь ряд європейських крайньоправих партій та їх об'єднань. Організаторами події офіційно стали члени партії «Родіна» (сама партія офіційно в організації заходу участі не бере – ред.), засновником та неформальним лідером якої є віце-прем'єр Росії Дмитро Рогозін, який, серед іншого, координує переозброєння Росії. Про це повідомляє дослідник крайньоправих рухів Антон Шеховцов.

«Всі учасники форуму у Росії, включно з організатором, партією «Родіна», є явними фашистами та неонацистами. Більш того, деякі європейські партії відмовились від участі у цьому заході російських фашистів. Зокрема, «Швейцарська національна партія», «Шотландська національна партія», «Identitarian Bloc», «Національний фронт» (обидві – Франція), «Йоббік» (Угорщина). Жодна з них не хотіла брататись з європейськими та російськими фашистами», – пише дослідник.

Шеховцов раніше неодноразово публікував інформацію про систематичні контакти та підтримку з боку Кремля європейських націоналістів та крайніх правих, які виступають проти ЄС.

Шеховцов нагадує, що у 2014-му партія французького симпатика Путіна Марін Ле Пен «Національний фронт» отримала 40-мільйонний кредит у євро від одного з російських банків. Помітну роль у цьому процесі зіграли колишні членів партії «Родіна» Олександр Бабаков та нинішній віце-прем'єр Росії Дмитро Рогозін.

За інформацією російського видання «Kommersant.ru», у події у Санкт-Петербурзі візьмуть участь «Атака» (Болгарія), «Партія свободи Австрії», «Сербська радикальна партія», та «Альянс за мир та свободу» (Франція). Остання організація об'єднує ще цілий ряд європейських крайніх правих партій: «Форца Нова» (Італія), «Національно-демократична партія Німеччини», «Партія шведів», «Золотий світанок» (Греція), «Національна демократія» (Іспанія), «Нація» (Бельгія), «Данська партія» (Данія).

З початку конфлікту на сході України більшість націоналістичних партій Європи висловились на підтримку Кремля та сепаратистів. Члени деяких крайньоправих та крайньолівих організацій та партій Європи воюють на сході України у складі сил сепаратистів. У пресі також публікувалась інформація про участь членів радикальних європейських сил у бойових діях на сході України у складі українських добровольчих батальйонів.

Twitter-акаунт віце-прем'єра Росії Дмитра Рогозіна, який є засновником партії «Родіна», незмінно рясніє антиукраїнськими та антиамериканськими закидами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG