Доступність посилання

ТОП новини

У Києві затримали «псевдоволонтера», який привласнив 100 тисяч гривень – МВС


У Києві міліція затримала волонтера, який привласнив 100 тисяч гривень, зібраних для бійців АТО, повідомляє прес-служба МВС.

«Підозра щодо колеги у волонтерів одного із благодійних форумів виникла ще влітку. Тоді збирали гроші на придбання бронежилетів та спеціальних металевих листів для захисту позицій одного із батальйонів. Придбанням та доставкою амуніції для воїнів займався нині затриманий. Фінансову звітність про проведену роботу зловмисник не надавав, виправдовував себе браком часу та зайнятістю», – йдеться у повідомленні.

«Зловмисник не стежив за перебігом подій в зоні проведення АТО і почав активно збирати гроші для одного з батальйонів. Шахрай не знав, що відбулася ротація і зазначений загін кілька днів тому повернувся до столиці. Волонтери звернулися до правоохоронців», – додають у МВС.

Слідчі дії тривали понад два місяці, за цей час правоохоронці провели перевірку руху коштів на особовому рахунку підозрюваного, допитали громадян, які перераховували гроші.

Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених статтею 190 Кримінального кодексу (шахрайство).

Про подібні випадки шахрайства неодноразово заявляли правоохоронці. Зокрема 10 березня прокуратура Дніпровського району Києва повідомила, що надіслала до суду обвинувальний акт щодо киянина, котрий привласнив понад 60 тисяч гривень, виділених громадянами на допомогу бійцям АТО.

XS
SM
MD
LG