Доступність посилання

ТОП новини

Почала роботу оновлена гаряча лінія для переселенців з Донбасу


У Києві презентували оновлену гарячу лінію, яку вестиме організація Донбас-SOS за підтримки Міжнародної організації з міграції. Як зазначають організатори проекту, зателефонувавши, переселенці зможуть отримати як консультації щодо практичних питань, з якими їм доводиться стикатись, так і психологічну допомогу.

Лінія працювала і раніше, номер не змінився, але раніше волонтери зосереджувалися, в основному, на питаннях евакуації, тоді як тепер одним із питань буде повернення переселенців на Донбас – на підконтрольні Україні території. Про це заявила координатор гарячої лінії Юлія Галаган.

«Для себе ми означили близько тридцяти населених пунктів і близько тридцяти тем, які можуть турбувати людей, що замислюються, чи повертатися із тимчасових своїх помешкань назад додому», – зазначає вона.

Водночас, за словами активістки, поки що майже половина запитів стосується пропускної системи та евакуації.

Як зазначив начальник управління організації соціального захисту постраждалих внаслідок надзвичайних ситуації Мінсоцполітики Сергій Марущенко, за останній місяць щоденно із зони АТО виїджає до 4-х тисяч людей. Загалом, за даними міністерства, як вимушені переселенці в Україні зареєструвалось вже більше мільйона людей.

Зателефонувати на гарячу лінію можна безкоштовно на 0 800 309 110 у будні з дев’ятої до двадцять першої, а на вихідних – до вісімнадцятої години.

XS
SM
MD
LG