Доступність посилання

ТОП новини

У «ДНР» основними валютами планують зробити гривню і рубль


Так званий «спікер» «Народної ради» угруповання «ДНР» Андрій Пургін заявляє, що основними валютами у «ДНР» будуть гривня та рубль.

«Дозволені операції щодо використання будь-якої валюти, яку будуть приймати до оплати на базарах та у магазинах. Готується якесь забезпечення, щоб приймати будь-яку валюту за комунальні послуги у нашому банку. Думаю, недалеко той день, коли будуть подвійні і потрійні цінники. Звісно, що основною валютою обігу буде гривня та рубль», – сказав Пургін у четвер, 12 березня, російським журналістам.

А Євген Мануйлов, який називає себе «міністром фінансів» «ЛНР», каже, що для луганських сепаратистів гривня вже не актуальна.

«Ми походимо з гривневого простору, ми у ньому і намагалися залишитися. Коли йде товарообіг з Україною, нам потрібна гривня. Але оскільки зараз Україна зробила економічну блокаду, то немає можливості у підприємств та населення перетинати кордон між Україною та «ЛНР», тож відповідно і гривня перестала бути для нас актуальною», – зазначив Мануїлов 12 березня у Луганську.

Бойові дії на Донбасі тривають з квітня 2014 року. Наразі під контролем проросійських сепаратистів перебуває частина Донецької і Луганської областей. Уже кілька місяців сепаратисти на окупованій території України заявляють про можливе введення там власної валюти.

14 листопада 2014 року набув чинності указ президента про введення у дію рішення РНБО щодо стабілізації соціально-економічної ситуації на Донбасі. Документ передбачає у зоні проведення антитерористичної операції припинення діяльності державних підприємств та організацій, їх філій, евакуації працівників, вивезення майна та документації.

XS
SM
MD
LG