Доступність посилання

ТОП новини

Штайнмаєр: ЄС не може припинити співпрацю з Росією


Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр

ЄС не може припинити співпрацю з Москвою, хоча довіра до Росії перебуває на найнижчому рівні, заявляє міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

«Росія завжди залишатиметься нашим найбільшим сусідом. Вона не може бути просто другом чи ворогом. Ми не є наївними. Не є секретом, що наша довіра до Росії перебуває на найнижчому рівні, але ми повинні знайти нове підґрунтя для взаємодії навіть якщо це забере десятиліття», – зазначив Штайнмаєр у четвер, 12 березня, під час виступу у Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні.

«Ми не можемо припинити співпрацю з Росією через використанням останніх каналів зв'язку», – наголосив Штайнмаєр.

Відносини між Заходом і Москвою погіршилися минулого року, після російської анексії Криму.

16 березня 2014 року за військової і політичної підтримки Росії у Криму відбувся неконституційний і не визнаний ні міжнародною спільнотою, ні Україною «референдум про самовизначення» Криму. 21 березня 2014 року президент Росії Володимир Путін підписав закон про «приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації».

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія лише зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

Захід запровадив низку санкцій проти Росії за її роль у десстабілізації ситуації в Україні. Москва запровадила санкції у відповідь.

XS
SM
MD
LG