Доступність посилання

ТОП новини

Про проблеми у «Мінстеця» та українських ЗМІ написали в The Economist


©Shutterstock
©Shutterstock

«Українські лідери постійно та непереконливо відкидають будь-яку відповідальність за загибель цивільних і тим самим ще більше підривають довіру до себе» – журналіст Снайдер

Найкращою відповіддю на російську пропаганду та брехню могла би бути правда та відкритість, натомість українська влада та ЗМІ обирають протиставляти брехні з Росії власну дезінформацію. Про це на сторінках авторитетного видання The Economist пише журналіст Ной Снайдер.

Він, зокрема, звертає увагу на те, що Міністерство інформаційної політики, покликане упорядкувати інформаційний фронт у протистоянні з Росією, намагається досягнути результату простою імітацією підходу росіян, які на думку Снайдера, «краще фінансовані і більш професійні».

«Вони бачать, що робить Росія і думають, що те саме зроблять в Україні. Ми воюємо пропагандою проти пропаганди», – цитує стаття Оксану Романюк з Київського інституту масової інформації.

Снайдер звертає увагу і на інші неадекватні, на його думку, дії українського уряду.

«Українська влада настільки применшує військові втрати, що українські оглядачі тепер тлумачать щоденні брифінги уряду про ситуацію, як закодовані послання: «Якщо кажуть, що вбито 14 солдатів, значить бої були запеклі, а двоє – що день був спокійним», – цитує матеріал Віталія Сича, редактора тижневика «Новое время».

«Українські лідери постійно та непереконливо відкидають будь-яку відповідальність за загибель цивільних і тим самим ще більше підривають довіру до себе, зокрема серед населення загарбаної сепаратистами території. При цьому критику влади відкидають, як роботу агентів Кремля», – відзначає Снайдер.

Журналіст пише і про те, що патріотичні почуття журналістів українських ЗМІ заважають їм якісно виконувати свою роботу.

«Можна сперечатись, чи допомагають Батьківщині українські журналісти своєю відмовою від безсторонності», – розмірковує Снайдер.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG