Доступність посилання

ТОП новини

Радник голови МВС пропонує кримінальне покарання за організацію платних мітингів


Антон Геращенко
Антон Геращенко

Радник голови МВС України, народний депутат Антон Геращенко пропонує Верхвоній Раді ухвалити закон про кримінальну відповідальність за організацію проплачених масових акцій.

Текст законопроекту, який пропонує Геращенко, він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, якщо такий закон буде ухвалений, «то дуже скоро охочих отримати 3-5 років позбавлення волі за організацію фейкових акцій просто не залишиться. І тоді мітинги, збори і демонстрації будуть лише добровільними і від душі».

Згідно із законопроектом, зокрема за підкуп учасника масової акції пропонується ввести покарання – штраф від 500 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або арешт до шести місяців, або позбавлення волі до трьох років. Якщо ці дії призвели до зупинки роботи органів влади, передбачається покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 2 до 5 років.

Тексту законопроекту ще немає на сайті парламенту. Геращенко пропонує подавати йому пропозиції щодо документа на його сторінці у Facebook.

За словами радника голови МВС, сьогодні на Хрещатику «за гроші буде зібраний натовп у три тисячі осіб з метою проведення фейкового мітингу проти політики президента, уряду і Київміськадміністрації».

«Ціна участі за одну голову того, хто прийде – 150 гривень. При цьому на руки кожен тітушка отримає близько 100 гривень. Решта собі заберуть тушководи», – написав Геращенко.

За його словами, загальний бюджет акції – близько 500 тисяч гривень.

Наприкінці минулого місяця близько тисячі людей прийшло під стіни Київради, вимагаючи відставки київського міського голови Віталія Кличка. Серед протестувальників були в основному пенсіонери і підлітки. При цьому молоді люди не могли чітко відповісти, чого хочуть досягти своєю акцією, дехто з них відмовлявся розмовляти.

На цю ж тему:

07.02.2015
«За Україну і за гроші». Проплачені протести: погляд зсередини

«Правий сектор» ніколи не брав участі у проплачених акціях. Більша частина «Правого сектору» зараз на війні» далі
XS
SM
MD
LG