Доступність посилання

ТОП новини

У Криму затримали кореспондента «Центру журналістських розслідувань»


Ілюстарційне фото
Ілюстарційне фото

Кореспондента «Центру журналістських розслідувань» Наталію Кокоріну, в квартиру якої вранці 13 березня прийшли співробітники ФСБ з обшуком, затримали. Про це повідомляє проект Радіо Свобода Крим.Реалії.

До цього, за інформацією «Центру журналістських розслідувань», співробітники ФСБ не допустили в квартиру, адвоката Джеміля Темішева.

«Співробітники ФСБ навіть не відкрили двері, щоб упевнитися в тому, що я є адвокатом. Таким чином, є підстави говорити про те, що порушено вимоги частини 11 статті 182 Кримінально-процесуального кодексуРосії «Підстави та порядок проведення обшуку», а саме: «при проведенні обшуку має право бути присутнім захисник, а також адвокат тієї особи, в приміщенні якої проводиться обшук». Тому в даному випадку є порушення прав громадян, щодо яких зараз здійснюються певні слідчі дії», – вважає Темишев.

За попередньою інформацією, журналістку везуть для слідчих дій в управління ФСБ.

Раніше Наталія Кокоріна повідомила колегам, що сьогодні близько восьмої години ранку її попросили приїхати на квартиру батьків (вона проживає окремо).

«Уранці зателефонував чоловік, представився дільничним Київського району і повідомив, що двері квартири, в якій я прописана і живуть мої батьки, відкриті. У батьків телефони були відключені», – розповіла Кокоріна.

Вона прибула в квартиру, після цього з нею зник зв’язок.

У п’ятницю,13 березня, співробітники ФСБ провели обшук в квартирі батьків ще однієї кримської журналістки Анни Андрієвської, яка після анексії півострова покинула Крим і зараз проживає в Києві. Батькові журналістки пред’явили рішення Сімферопольського суду, в якому сказано, що щодо Андрієвської порушено кримінальну справу через матеріал, в якому нібито містяться заклики до повалення влади в Криму.

XS
SM
MD
LG