Доступність посилання

ТОП новини

Пеклушенко застрелився з власної зброї – Аваков


Арсен Аваков
Арсен Аваков

Колишній голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко застрелився з власної зброї, заявив голова Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Основним мотивом було наближення судового засідання щодо пред’явленого йому звинувачення стосовно неадекватних дій під час Революції Гідності. Ішлося про організацію «тітушок» і так далі», – сказав він.

Аваков також додав, що з людського боку йому шкода, що Пеклушенко й інші самогубці «не пройшли випробування». Втім закономірності у їхніх смертях він не вбачає. Ці інциденти «не є ступенем відповідальності нинішньої влади, а скоріше є наслідками діяльності колишнього режиму», – додав голова МВС.

12 березня, колишнього голову Запорізької облдержадміністрації Олександра Пеклушенка знайшли мертвим.

Він обіймав посаду голови Запорізької ОДА з листопада 2011 року по березень 2014 року, упродовж цього періоду він також очолював обласну організації Партії регіонів.

Пеклушенко був одним з фігурантів справи щодо розгону запорізького Євромайдану 26 січня 2014 року. Ця справа розглядається в одному з судів Кіровограду.

Раніше цього тижня на Київщині знайшли мертвим колишнього народного депутата від Партії регіонів Станіслава Мельника.

28 лютого колишнього депутата від Партії регіонів Михайла Чечетова знайшли мертвим у Києві. За попередніми даними слідства, він покінчив життя самогубством, вистрибнувши з вікна власної квартири.

У партії «Опозиційний блок» заявили, що «влада своїм цинічним цькуванням і публічними приниженнями довела Михайла Чечетова до відчайдушного самогубства».

Вчора після інформації про загибель Пеклушенка «Опозиційний блок» закликав міжнародну спільноту відреагувати на самогубства політиків в Україні.

XS
SM
MD
LG