Доступність посилання

ТОП новини

Вартість проїзду в маршрутках Дніпропетровська зросла до 6 гривень


У Дніпропетровську 14 березня зросла вартість проїзду в маршрутках: тепер пасажири платитимуть за проїзд 5 гривень 50 копійок або 6 гривень – залежно від маршруту.

Як повідомила керівник департаменту транспорту та зв’язку Дніпропетровської міськради Ірина Прилипа, рішення про зростання вартості погодив виконком міськради.

За даними посадовця, до граничних показників нових тарифів – 5 гривень в автобусах великої ємності і 6 гривень у маршрутках (замість 4 гривень) – закладена вартість дизельного пального 18,8 гривні за літр.

Ціна на проїзд в електротранспорті і метрополітені поки не зростає: півтори гривні – трамвай та тролейбус, 2 гривні – метро.

Перевізники заявили, що при розрахунках нового тарифу влада не врахувала ПДВ та кредитні зобов’язання автотранспортників, тому нові тарифи є «тарифами виживання». За словами перевізників, у разі подорожчання комунальних послуг, стрибків цін на пальне і запчастини повторний перегляд тарифів на проїзд може бути вже у квітні.

10 березня кількадесят жителів Дніпропетровська пікетували міську раду, вимагаючи від влади «затвердити обґрунтовані тарифи» на проїзд у маршрутках. За їхніми розрахунками, ціна має складати не більш ніж 4 – 4,5 гривні за поїздку. Нові тарифи на момент проведення цієї акції вже були ухвалені, однак рішення про це оприлюднили лише за кілька днів.

XS
SM
MD
LG