Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти звинувачують Київ у порушенні терміну виконання домовленостей


Представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін
Представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін

Сепаратисти з угруповання «ДНР» вимагають від влади України пояснити, чому вона не дотрималася терміну надання особивого статусу окремим районам Донецької та Луганської областей.

За умовами домовленостей, досягнутих 12 лютого між лідерами України, Росії, Німеччини та Франції, парламент України мав протягом місяця ухвалити закон, що регламентує особливий статус контрольованих проросійськими бойовиками територій.

Верховна Рада збереться на своє наступне засідання 17 березня.

Представник угруповання «ДНР» Денис Пушілін заявив 14 березня, що не бачить сенсу в подальших зустрічах для обговорення нормалізації ситуації на сході Україні до схвалення українськими законодавцями особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей.

Тим часом, президент України Петро Порошенко 14 березня закликав голів облдержадміністрацій координувати зусилля з проведення мобілізації. «Процес, який розпочався рівно місяць тому у Мінську, ні в якому разі не повинен ні у кого створити ніяких ілюзій, що загроза відійшла або зменшилася», – передає прес-служба слова глави держави.

XS
SM
MD
LG