Доступність посилання

ТОП новини

Путін визнав, що Росія планувала анексію Криму заздалегідь – глава МЗС Латвії


Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевічс вважає, що президент Росії Володимир Путін визнав: його країна спланувала анексію Криму заздалегідь. Про це Рінкевічс написав у своєму «Твіттері», коментуючи оприлюднені у російських засобах інформації фрагменти документального фільму «Крим. Шлях на батьківщину».

«Момент істини? Президент Путін підтвердив усе, що ми знали або здогадувалися – Крим був спланований заздалегідь, «референдум» тут ні до чого», – написав Рінкевічс.

У неділю ввечері російське телебачення покаже «Крим. Шлях на батьківщину» – фільм про підготовку і процес анексії Росією українського півострова. Російські інформаційні агентства раніше оприлюднили фрагменти зізнань президента Росії Володимира Путіна, які будуть у стрічці, – зокрема про те, що Путін був готовий привести у бойову готовність ядерні сили після того, як в Україні узимку 2014 року змінилася влада.

В українському уряді вже заявили, що фільм «Крим. Шлях на батьківщину» варто передати до міжнародного трибуналу в Гаазі.

XS
SM
MD
LG