Доступність посилання

ТОП новини

Мінські домовленості порушує Київ, а не «ЛНР», «ДНР» і Росія – заступник Лаврова


©Shutterstock
©Shutterstock

Олексій Мєшков, заступник міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, заявив про те, що мінські домовленості порушує Київ, а не «ЛНР», «ДНР» і Росія. Про це повідомляє російська агенція ТАСС.

«Якщо хтось і порушує цей процес, то це Київ, а не «ЛНР» і «ДНР», і тим паче не Росія», – сказав Мєшков.

За його словами, оскільки процес виконання мінських домовленостей триває, ЄС не ухвалював наразі жодних рішень про санкцій щодо Росії перед найближчим самітом країн Євросоюзу.

Лідери країн ЄС на саміті, що запланований в Брюсселі 19-20 березня, планують обговорити відносини з Росією через її політику щодо України. Очікується, що євроспільнота оголосить з цього приводу політичну заяву.

Позиції в ЄС щодо санкцій проти Росії дещо розділилися. Великобританія, Польща, Литва, Латвія, Естонія виступають за негайне продовження санкцій. Італія і Греція виступають проти. Поки ЄС продовжив санкції щодо 150 осіб та 37 установ за посягання на суверенітет і територіальну цілісність України на півроку.

Напередодні, перебуваючи з візитом у Німеччині, президент Петро Порошенко заявив, що перемирʼя не працює і настав час посилювати санкції.

XS
SM
MD
LG