Доступність посилання

ТОП новини

Путін привів Північний флот у повну боєготовність – Шойгу


Сергій Шойгу
Сергій Шойгу

Президент Росії Володимир Путін дав вказівку привести в повну бойову готовність Північний флот і деякі з’єднання Західного військового округу й частини повітряно-десантних військ, повідомив міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

За його словами, в навчаннях з перевірки боєготовності задіяні близько 38 тисяч військовослужбовців, більше трьох тисяч одиниць бойової техніки, 41 корабель, 15 підводних човнів, 110 літаків і вертольотів.

Як заявив Шойгу, головним завданням перевірки є оцінка здатності Північного флоту виконувати завдання в Арктиці.

Із весни 2014 року російські війська брали участь у низці великих маневрів, деякі з яких були позаплановими. У квітні біля кордонів з Україною навчання провели з’єднання Південного і Західного військових округів. Наприкінці червня Путін оголосив раптову перевірку військ Центрального військового округу. У вересні відбулися навчання «Схід-2014», в яких брали участь понад 150 тисяч військових і близько восьми тисяч одиниць бойової техніки. У лютому 2015 року в анексованому Росією Криму пройшли маневри російських військовослужбовців у складі бригади берегової охорони.

Зростання кількості позапланових військових навчань російських збройних сил стали приводом для занепокоєння країн Заходу. За словами генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберґа, такі навчання дестабілізують ситуацію.

XS
SM
MD
LG