Доступність посилання

ТОП новини

Собчак: повідомлення про еміграцію є «перебільшенням»


Ксенія Собчак
Ксенія Собчак

Російська журналістка, критик Кремля Ксенія Собчак заявляє, що новини про її тимчасовий від’їзд із Росії є «перебільшенням».

«Офіційно: друзі трохи перебільшили про еміграцію», – написала Собчак у Twitter.

Чи означає це, що вона перебуває в Росії, невідомо. Від інших коментарів Собчак поки що утримується.

Раніше сьогодні російська газета «Коммерсант» писала, що Собчак змушена тимчасово залишити країну за рекомендацією спецслужб через загрози на її адресу після вбивства опозиціонера Бориса Нємцова.

Після вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова в ЗМІ з'явилися дані про існування так званих «розстрільних списків», у яких поряд з іншими відомими політиками та журналістами фігурує прізвище Собчак. Пізніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав цю інформацію «абсурдом».

Сама Собчак в день похорону Нємцова заявила про погрози на свою адресу. Вона повідомила, що на виході з Сахаровського центру, де проходила церемонія прощання, до неї і до головного редактора «Ехо Москви» Олексія Венедиктова підійшов чоловік, промовивши, що вона «наступна».

Ксенія Собчак у Росії займається телевізійною діяльністю і є головним редактором журналу «L’Officiel».

Борис Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого в центрі Москви. За підозрою в причетності до вбивства політика заарештовано п’ятьох осіб. Всі затримані провину заперечують.

XS
SM
MD
LG