Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала 5 підозрюваних у вчиненні низки терактів в Одесі


Співробітники Служби безпеки України затримали 5 українців, яких підозрюють у вчиненні низки терористичних актів в Одесі.

«Наразі затримано п’ятьох громадян, які обґрунтовано підозрюються у організації та вчиненні терактів, виготовленні саморобних вибухових пристроїв. Тривають заходи із затримання решти членів злочинних груп», – йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

За даними відомства, упродовж кількох днів співробітники СБУ знешкодили в Одесі дві розгалужені злочинні групи, які вчинили теракти біля офісів політичних сил, волонтерських рухів, важливих об’єктів життєдіяльності міста.

У рамках розслідування серії вибухів, вчинених з метою дестабілізації ситуації в місті, затримали місцевого мешканця, який дезертирував із лав української армії і може мати причетність щонайменше до трьох терактів в Одесі, зазначають у СБУ.

У затриманого вилучено потужний арсенал зброї: пістолети, карабін СКС, більше двадцяти гранат Ф-1 та РГД-5, 16 ручних протитанкових гранатометів РПГ-22, понад 6 тисячнабоїв до автоматичної та стрілецької зброї.

Під оперативних заходів співробітники СБУ затримали зі значним арсеналом зброї члена радикальної організації, яка входить до сфери впливу так званого «православного казачества».

У відомстві зазначають, що затриманий входить до угруповання, яке серед іншого вчиняло підриви фінансових установ міста для розхитування ситуації в Одесі.

Крім того, виявлено схованку з боєприпасами та елементами саморобних вибухових пристроїв у орендованому гаражі активного учасника одеського «Антимайдану», цей громадянин був завербований терористами угруповання «ДНР» і став бойовиком одного з незаконних воєнізованих формувань на Донеччині.

Тривають оперативно-слідчі дії.

XS
SM
MD
LG